Aeropress

aeropressEzzel a pofonegyszerű kis eszközzel igen jó minőségű ital készíthető rendkívül gyorsan. További előnye, hogy könnyen tisztán tartható. Különösen utazáshoz ajánlott, mert nem törékeny, és igen könnyű.
Az elkészítéshez a következőkre van szükségünk: Aeropress, csupor, amelyre „fel tud ülni” az aeropress. 1dl vagy 2dl víz, 90-96°C. Jó minőségű kávé. 14-20g filter őrlemény, amely kicsivel nagyobb szemű, mint az espressohoz való.

  1. Helyezzük a szűrőpapírt a tartóba, és nedvesítsük át hideg vízzel.
  2. Csavarjuk rá a szűrőtartót az aeropress aljára.
  3. Öntsük a megfelelő hőmérsékletű vizet a kávé őrleményre.
  4. Keverjük meg a kávét, és hagyjuk ázni 90 másodpercet. Azután keverjük meg újra.
  5. Helyezzük bele a felső részt az alsó részbe, és támaszkodjunk rá, hogy átnyomjuk a kávét a szűrőn. Ez ideálisan 30 másodpercig tart.
  6. Keverjük meg a kávét, és felszolgálhatjuk.

Aeropress-el bármilyen fajta kávét készíthetünk. Kísérletezzünk a különböző arányokkal és különböző extraktációs időkkel.